Temiz Magazin
29 Nisan 2026

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Merkür Koç Burcu'na geçecek, dilimizin kemiği olmayacak. Patavatsızlık karşımıza çıkacak! Astrolog Sema Sidar'la yeni hafta

Astroloji
02 Mart 2025
Merkür Koç Burcu'na geçecek, dilimizin kemiği olmayacak. Patavatsızlık karşımıza çıkacak! Astrolog Sema Sidar'la yeni hafta

 

Merhaba Sevgili Temiz Magazin okuyucularım, güzel bir hafta olsun.

Gökyüzü bu hafta net etkilere sahip, yaşayacaklarımız karşımıza çıkacaklar belirgin, sürpriz yok.

MERKÜR, KOÇ BURCU'NA GEÇECEK

DİLİMİZİN KEMİĞİ OLMAYAN DÖNEMİ BAŞLATACAK

İlk olarak haftaya iletişim, zihin gezegeni Merkür’ün Koç burcuna geçmesi ile başlayacağız. Bu etki dilimizin kemiği olmayan dönemi de başlatacak.

Aklımıza ne gelirse pat diye karşımızdakine söyleyeceğiz.

Kurduğumuz diyaloglarda agresiflik ve patavatsızlık karşımıza çıkacak.

Bu dönemde çok düşünerek hareket etmeyiz başkalarının gazına gelebiliriz.

Uzun vadeli işler için uygun zamanlar.

Çünkü hem çabuk sıkılacağız hem de sabırsız olacağımız için istikrar sağlamak kolay değil.

Motivasyon önemli olacağı için, enerjimizi düşüren insanlar, durumlar hemen bir şeyden soğumamıza sebebiyet verebilir.

Maymun iştahlı da olacağız, yapabildiğimizi gördüğümüz işleri hemen bırakabiliriz. Hızlı tüketeceğiz.

Merkür’ün Koç burcundaki yolculuğu bayağı uzun sürecek.

15 Mart‘ta bu burçta geri hareketine başlayacak.

Merkür retroyu ayrıca sizinle paylaşacağım ama 14 Mart’a kadar elektronik eşya alımlarınızı, önemli sözleşme ve anlaşmalarınızın konuşmalarını imzaları çözümleyin ki 15 Mart-7 Nisan arasında yılın ilk Merkür retrosu yaşayacağız.  

Bu tarihlerden önce kendimizi motive ederek işlerimizi tamamlayalım.

Bu dönem spora başlamak, uzun vadeli olmasa da böyle heyecan veren işlere yönelmek, kendimizi motive ederek, hedef belirlemek hedef doğrultusun ilerlemek için uygun zamanlar.

Son olarak bu süreçte çok sabırlı olamayacağımız için trafikte ve günlük yaşamda sinirlerimiz dikkat edelim.

Bir anda bir sözle bir tartışmanın içinde bulanabiliriz. Beş dakika sürecek kısa vadeli bir öfke olacağı için tartışmaya girmeden sakinleşmeye odaklanalım.

5 Mart‘ta Merkür, Koç burcuna geçer geçmez Plüton; değişim, dönüşüm gezegeni ile çok güzel bir açı yapacak. Bu da içsel dönüşümümüze destek verirken, gerçekten zekamızı kullanmamıza ve pratik çözümler üretmemizi sağlayacak. Motivasyonunuza destek verirken, güçlü bir etki olduğunu unutmayalım.

Plüton dönüştürücü bir gezegen olduğu için bizim dönüşmemiz için karşımıza bizi demoralize edecek insanlar, sinirlerimizi yıpratacak, kızdıracak durumlar gelebilir. Ne olursa olsun her şeyi, her konuşmayı, her iletişimi kendimize bir enerji kaynağı olarak düşünüp motive olalım. Bu dönem tez canlı olacağız. Sıra bekleyemeyeceğiz, hemen işlerimizin olsun isteyeceğiz.

Bu etki ile elektronik eşya alabilir, işinizi sosyal medyaya taşıyabilirsiniz ve potansiyelinizi kullanmak için güzel bir etki. 12 Mart’a etkisini sürdürecek. Bu zamanlarda yaptıklarınızı bir yere not alın. Çünkü Merkür retro döneminde, tekrar yenileyecek yaşadıklarımızın da ikinci raundunu göreceğiz. Bu açığı 20 Mart’ta tekrar hayatımıza girecek. Bu yüzden 12 Mart’a kadar olan yaşadıklarımızı, 20 Mart ve sonrasında hayatımızı tekrar etkilerken, elimizde bizim de bir yol haritamız olsun.

Geldik haftanın kapanışına 8 Mart ‘ta Güneş ve Mars arasında güzel bir açı var. Motivasyon gücümüzü yakalayacağız. Ama her şey duygularımıza göre olacak. Bu yüzden sevmediğimiz, istemediğimiz ya da duygusuz yapacağımız bir şey bizi tatmin etmez. Mantıklı gidebileceğimiz zamanlar değil. 13 Mart’a kadar devam eden bu etki ile güçlü duru görülerimiz olabilir.

Spritüel konular ilgimizi çekebilir. Bağımlılıklarımıza destek almak için uygun zamanlar, içsel bir güç gösterisi yapmak istiyorsak. Kendimizi kendimize kanıtlamak istiyorsak bu zamanlar güzel.

Var olabilmek, birey olduğumuzu hatırlamak statümüzü korumak, yükselmek adına destek var.

Ama tekrar belirteyim bir o kadarda melankolik olabiliriz.

Her şey duyguların izninde olacak. Duygularımız ne derse o şekilde ilerleyeceğiz. Bu yüzden iç sesimize güvenelim.

Alacağımız kararlarda çok mantık aramayalım.