Temiz Magazin
06 Ekim 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

ANKARA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 21 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Gündem
18 Eylül 2024
 ANKARA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 21 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Başkent Ankara olacak. Tarih boyunca önemli bir kültür, ticaret ve sanat merkezi olmasının yanı sıra doğu ile batı arasında önemli bir durak olan Ankara’da düzenlenecek Festival ile Ankara’nın tüm güzellikleri, tarihi değerleri ve imkanları daha da görünür ve bilinir kılınacak.

21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Ankara Kültür Yolu Festivali süresince Başkent, geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunarak, 9 gün boyunca birbirinden farklı etkinlik ve deneyimlere ev sahipliği yapacak.

Üçüncü kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasında yer alan Ankara’da Festival süresince konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle sanatseverler kültür sanatla buluşacak. Festival kapsamında şehrin çeşitli noktalarında bulunan 100’ den fazla mekandaki etkinliklerde sanatçılar Ankaralılarla bir araya gelecek.

Ankara Kültür Yolu Festivali bu yıl birbirinden önemli yerli ve yabancı sanatçıların sergi, konser ve temsillerine ev sahipliği yapacak. Ankara Kültür Yolu Festivali 21 Eylül Cumartesi Günü CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’unda gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Açılış Konseri ile başlayacak. 240 yıllık tarihi ile dünyanın en köklü ve en üretken nadir sanat kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ve İran’dan dünyaya ulaşan etkileyici sesi ile haklı üne sahip olan Alireza Ghorbani festival kapsamında CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak.

20. yüzyılın en parlak sanatçılarından biri olarak kabul edilen, sıradan nesneleri ve ünlüleri sanatın merkezine taşıyan Pop Art hareketinin öncüsü Andy Warhol’un Warhol’un Dünyası–Pop Art’ın İkonu Sergisi CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Dünyaca ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun 80’den fazla eserinin yer aldığı ‘’Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi’’ de Festival kapsamında Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Yapay zekayı görsel şölene dönüştüren dijital sanatçı Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” eseri Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde olacak.

ANKARA KONSERLERLE COŞACAK

Festival süresince şehrin dört bir yanında düzenlenecek konserlerde Ankaralılar doyasıya eğlenecek. Başkent Millet Bahçesi’ne kurulacak ana sahnede, Ziynet Sali, Emre Fel, Ebru Yaşar, Emre Altuğ, Haluk Levent, Fatma Turgut, Gazapizm, Murat Boz ve Simge sahne alacak.

‘’Neyzen Ömer Faruk Keskin’’ konseri ‘’Karadeniz Türküleri’’ konseri, ‘’Tekke İlahileri Meşki’’, ‘’Türk Sanat Müziği’’, ‘’İrfan Türküleri’’, ‘’Semahlar Deyişler’’, ‘’Türküler ve Hikayeleri’’ ‘’Klasik Türk Müziği Konseri’’ konseri Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşecek. CSO Ada Ankara ise ‘’Türk Müziği ‘’ Kitabı Tanıtım Konseri, ‘’Kolaj’’ ‘’Hayaller ve Ötesi’’ ‘’Ali Rıza Ghorbani’’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. ‘’Keman ve Çello Dinletisi’’ Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’nde gerçekleşecek. ‘’Şefika Kutluer Resitali’’ ve ‘’Türk Sanat Müziği’’ Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde, ‘’Türk Sanat Müziği’’ dinletisi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nde gerçekleşecek.

 

 

ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT KÖPRÜSÜ

Bu yıl Ankara’daki Büyükelçiliklerle iş birliğine gidilerek birçok değerli yabancı sanatçı da Festivalde eserleriyle yer alacak. CSO Ada Ankara’da; Ukrayna Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Taras Yanytsky Ukrainian Bandura Virtuoso’’, Avusturya Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Simon Raab Piyano/Caz Resitali’’, Hırvatistan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Four Hands-Piyano Resitali’’, Guatemala Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Marimba- Lerzan Tuncer’’ sanatseverlerle buluşurken, ATO Congresium’da; Çin Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’China Oriental Performing Arts Group Co. ltd.’’ dans sahne performansı gerçekleşecek. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ise Bulgaristan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Intro Bulgar Müzik Konseri’’ gerçekleşecek.

CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da; Hırvatistan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile Festival süresince ‘’Kravata- Zeynep Munzur (Resim Sergisi)’’ Cer Modern’de; Macaristan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’İçgüdü ve Yazılım Bilgisi’’ (Macar Merkez Bankası Koleksiyon Sergisi), İtalya Büyükelçiliği’nin iş birliği ile ‘’Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak’’ Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde; Kore Kültür Merkezi’nin iş birliği ile ‘’12 Hayvanlı Türk Takvimi (Resim Sergisi)’’ sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde; 21 Eylül Cumartesi günü Guatemala Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Kahve Ve Kültürel Workshop” ve “Çini Seramik Workshop”, 22 Eylül Pazar günü El Salvador Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Kahve Ve Kültürel Workshop” ve “Çini Seramik Workshop”, 23 Eylül Pazartesi günü Ukrayna Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Resim Workshop”, 24 Eylül Salı günü Nikaragua Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Kahve Ve Kültürel Workshop” ve “Küresel Kültürel Dokunuşlar: Sanat Ve Diplomasi”, 25 Eylül Çarşamba günü Estonya Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Ebru Atölyesi”, 26 Eylül Perşembe günü Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Kahve Ve Kültürel Workshop” ve “Küresel Kültürel Dokunuşlar: Sanat Ve Diplomasi”, 27 Eylül Cuma günü Hırvatistan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Sanatsal Kravat Atölyesi”, 28 Eylül Cumartesi günü Filipinler Büyükelçiliği’nin iş birliği ile “Kahve Ve Kültürel Workshop” ve “Küresel Kültürel Dokunuşlar: Sanat ve Diplomasi”, 29 Eylül Pazar Günü Kuzey Makedonya Büyükelçiliği’nin ve Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin iş birliği ile “Ebru Atölyesi” Afrika Kültür Evi’nde; 21 Eylül Cumartesi günü Afrika Kültür Evi Konseri, 28 Eylül Cumartesi günü ‘’Kahve Yapımı ve Tadım Atölyesi’’ düzenlenecek. Cer Modern’de; 28 Eylül Cumartesi günü Macar Kültür Festivali düzenlenecek.

 

KONSER, OPERA, BALE VE TİYATRO

Halk müziğinden tasavvuf musikisine, klasik müzikten operaya, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpazede sanatseverler farklı mekanlarda sahne performanslarıyla buluşacak. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları festivalde olacak.

CSO Ada Ankara’da ‘’Senfonik İncesaz’’ konseri ve ‘’Allegra Ensemble’’ ‘’Homeland Serkan Çağrı-Tuluğ Tırpan feat Vasilis Saleas’’ konserleri gerçekleşecek. Macaristan Győr Balesi Topluluğu Sanatçıları tarafından Büyük Tiyatro’da ‘’Pianoplays/Romance’’ bale temsili sahnelenecek. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ‘’Sihirli Dünya’’ çocuk oyunu çocuklarla buluşacak. Büyük Tiyatro’da; Arşın Mal Alan- Ü.Hacıbeyov Müzikali, ‘’Cantıamo Insıeme’’ konseri, 25. TÜRKSOY Opera Günleri Ankara konseri, A.Vivaldi/J.S.Bach modern dans temsili gerçekleşecek. ATO Congresium’da ise ZORBA- M.Theodorakis sanatseverlerle buluşacak. Devlet Tiyatrolarının önemli temsilleri de Festivalde yer alacak. Akün Sahnesi’nde “Acaibü’l Temaşa”, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde “Kapıların Dışında” ve “Hamlet”, Etimesgut Belediyesi Devlet Tiyatroları Sahnesi’nde “Profesyonel”, Büyük Tiyatro Sahnesi’nde “Hırçın Kız”, Şinasi Sahnesi’nde “Donör”, Küçük Tiyatro Sahnesi’nde “Othello”, “Otoban Köpekleri” ve “Çehov Makinesi”, Ato Congresium’da “Sefiller” oyunları sanatseverlerle buluşacak.

 

TÜM ŞEHRE YAYILAN SERGİLER

Şehrin çeşitli noktalarında da dijital sanattan geleneksel sanatlara kadar ilgi çekecek ve zihinlere kazınacak çeşitli sergiler sanatseverlerle buluşacak. 21 Eylül Cumartesi günü Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda “22. Devlet Türk Sanatları Yarışması” Ödül Töreni düzenlenecek. Yarışmanın sergisi ise Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. 

Eskizden Piksele Dijital Sanat “Anatolia Edıtıon” sergisi Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM) Sığınak’ta; ‘’Kaçış Yok’’ sergisi ve ‘’Anadolu'nun Seramik Mirası: Arkeolojiden Sanata Yeniden Doğuş’’ sergisi Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde; ‘’Ayasofya: Işık ve Zaman’’ sergisi ve ‘’Matraki’’ Bir Osmanlı Yıldızı’ sergisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde yer alacak. ‘’İslam Tarihinde Tesbih’’ sergisi Ankara Etnografya Müzesi’nde izleyicisi ile buluşacak. Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan sergisi ‘’Naci El Ali'den Hanzala’’ sergisi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nde meraklılarıyla buluşacak. ‘’Tutkulu İki Yürek (Bedri Rahmi Eyüboğlu-Eren Eyüboğlu)’’ sergisi Mustafa Ayaz Müzesi’nde yer alacak. ‘’Anadolu’nun İzleri‘’ sergisi Güneş Sanat Galerisi’nde, ‘’Sabahattin Ali’ye Saygı: Kürk Mantolu Madonna Sergisi‘’ Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde sanatseverlerle buluşacak. ‘’Müzeden Sanata’’ sergisi Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi’nde; ‘’Ankaralı Gezginler Grubu Fotoğraflarından Seçmeler’’ fotoğraf sergisi ASBÜ Hazine Müzesi’nde; ‘’Gelenekten Geleceğe’’ resim sergisi Musiki Muallim Mektebi’nde; ‘’Fırçanın Bereketi’’ ve ‘’Minyatürle Dans’’ sergileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda, ‘’Çocuk Kitabı İllüstratörlerinden Gordion Temalı İllüstrasyon Sergisi’’ Gordion Müzesi’nde, "Sof'u Okumak Sof'u Dokumak" sergisi Olgunlaşma Enstitüsü 100.Yıl Müzesi’nde, ‘’Posta Pullarında Başkent Ankara Sergisi’’ Koç Han Vitrin Galeri’de, ‘’Murssa Madalyası Sergisi’’ Türk Hava Kurumu Müzesi ve Paraşüt Kulesi’nde, ‘’Öncüler Fotoğraf Sergisi’’ ve ‘’Sait Günel Kişisel Resim Sergisi’’ Galeri M Sanat Galerisi’nde, ‘’Erol Murat Yıldız Kişisel Resim Sergisi’’ ve ‘’Tolga Akalın Kişisel Resim Sergisi’’ Akdora Sanat Galerisi’nde, ‘’Yolda Olmak’’ sergisi Krişna Sanat Merkezi’nde, ‘’Bi Mekan-İki Ressam’’ Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galeri’sinde meraklılarıyla buluşacak. ‘’İstikbalinizin Emniyeti Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır’’ ve ‘’İstanbul’un Resmi’’ sergisi ve ‘’Yazan Çizen Latif Demirci’’ Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde meraklılarıyla buluşacak. ‘’Yeni Toplum Yeni Çocuk’’ sergisi‘’ Cin Ali Müzesi’nde, ‘’Massimo Pompeo’’ Aysel Gözübüyük Sanat Evi’nde, ‘’Fresh Ankara’’ ‘’Orta Asya’dan Günümüze Türk Halıcılığı’’ Sergisi ve ‘’An-Kara-Kış’’ sergisi ATO Congresium’da, Yunus Emre Enstitüsü’nün ‘’Tohum:Türk Dili’’ Sergisi Cer Modern‘de sanatseverlerle buluşacak. ‘’Sibel Erginbaş ve Ayşe Ergin’’ Karma Resim Sergisi Medya Sanat Galerisi’nde sergilenirken CSO Ada Ankara ‘’Afrika’nın Renkleri’’ ve ‘’Sanatla Rezonans: CSO’da Kavramsal Yankılar’’ sergilerini ağırlayacak.  Başkent Millet Bahçesi Geleneksel El Sanatları’na ve Ustalarına ev sahipliği yapacak. Festival süresince; ‘’Bu Yüzyılın Çinileri’’ İsmail Yiğit (Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları Alan Sergisi), Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları Atölyeleri, Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları Çocuk Atölye etkinlikleri, Özü Sözü Emeğiyle “Yaşayan Miras Ustaları” ile söyleşileri sanatseverlerle buluşacak. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda “Somut Olmayan Kültürel Miras Konferansı” düzenlenecek. “Kabakçı Konağı'nda Sanat Buluşmaları: Gelenekten Geleceğe” atölye çalışması dokuz gün boyunca meraklılarını ağırlayacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin önemli sanat etkinliklerinden “Art Meydan”da sanatçılar tarafından üretilen eserlerin sergisi Milli Kütüphane’de olacak. Festival süresince sanatçılar Hacı Bayram-ı Veli Camii Meydanı ve Ulus Meydan’da çalışmalarını sürdürecek. Ankaralı müzikseverlerin Festivale aktif olarak katıldığı ve yarıştığı “Sen De Çal” ve “Sen De Söyle” etkinlikleri Ankamall AVM’de düzenlenecek.

Fotoğrafçılık ile ilgili etkinlikler de festivalde Ankaralı fotoğraf severleri ağırlayacak. Festivalin ilk günü Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM) Bahçesi’nde FOTOMARATON etkinliği gerçekleştirilecek. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda Coşkun Aral ve Erol Doğaner söyleşisi ve Fotomaraton Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Foto Muhabirleri Derneği tarafından Türkiye'nin Güzellikleri Fotoğraf Sergisi festival boyunca fotoğraf severlerle buluşacak.

Sinema meraklıları için de festivalde farklı etkinlikler yer alacak. CER Modern’de MİKTA Sinema Günleri etkinlikleri düzenlenecek. “Kültürel Miras ve Belgesel Sinema” konulu Arkeo Film Festivali etkinlikleri ve "Kültürel Miras ve Belgesel Sinema Üzerine Söyleşi” Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleşecek. Derviş Zaim’in katılacağı "Sinema ve Edebiyat üzerine Söyleşi” Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde olacak.

 

SÖYLEŞİ, KONFERANS, ÇALIŞTAY VE DİĞER ETKİNLİKLER

Ankara’nın yüzyıllara dayanan ve hala yaşatılan geleneği FERFENE Ankara Kulübü Derneği’nde gerçekleştirilecek. Ankara’nın önemli müzeleri, tarihi ve doğal mekanları festival boyunca rehberli gezilerle meraklılarıyla buluşacak. 

Birçok önemli ve popüler isim birbirinden farklı konulardaki etkinliklerde sevenleriyle ve ilgililerle bir araya gelecek. “Tarih Boyunca Türkçenin Farklı Kıtalardaki Serüveni” söyleşisi ile Prof.Dr. İlber Ortaylı dinleyicileriyle buluşacak. Türk Sinemasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit söyleşisi, “Matrakçı Nasuh ve Şehirleri” konferansıyla Dr.Sinan Genim ve “Matrak Oyunu ve Teknikleri” konferansıyla Efkan Çalış,“Gençlerle Başbaşa” başlığıyla Hop Dedik Ayhan & Mehmet Aydın etkinlikleri Festival kapsamında gerçekleşecek. ‘’Züleyha ile Sınırsız Sohbetler’in konuğu Beyhan Budak olacak. Birleşik Ressamlar Heykeltraşlar Derneği’nin Medeniyetler Beşiğinde Sanat “Kültürel Derinlikte Yeni Kanatlar: Medeniyetler Beşiğinde Sanatın İzinde" konferansı, Bülent Durmaz’ın Son Kurşun" belgesel gösterimi ve söyleşisi, “Yaşamın Renklerinde Ankara” paneli, Dr. Öğr. Üyesi Emine Sökmen Adalı’nın “Ankara Hükümet Meydanı’nın Çok Katmanlılığı” söyleşisi, Dr. Yahya Coşkun “Esir Şehirlerin Eserleri” kitap söyleşisi, Hilal Koçyiğit ile “Zamanın Birinde Ankara” yazar buluşması, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği tarafından düzenlenen "Can Suyu (Aqua Vitae): Roma'nın Su Yolları ve Seramikleri" çalıştayı,  Roma Hamamı’nda Roma Dönemi ile ilgili panel ve konferanslar meraklılarıyla buluşacak. Zeynep Sevde ve Ercan Kesal’ın katılacağı “Satırbaşı Ankara Edebiyat Söyleşileri”, Erhan Kaleli, Cemal Kaleli, Özkan Öngel ile “Edebiyatla İçiçe” paneli, “Kente Mektuplar ve 100 Yıldır Başkentlik Yapan Ankara'mız ve 100 Yıldır Kente Değer Katan Musiki Muallim Mektebi” paneli ile “Gri Şehrin Masalları” şiir dinletisi, Ankara Sanat Merkezi’nin "Tiyatro Eğitimi Yolunda Savaş" belgesel gösterimi gerçekleşecek. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde Festival süresince çocuklara ve yetişkinliklere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde de Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurlarımızın tanıtılıp anlatıldığı farklı etkinlikler düzenlenecek. Polis Müzesi’nde Polis Görev Köpekleri gösterisi ve Atlı Polis Birliği gösterisi gerçekleştirilecek. Türk Hava Kurumu ve Thk Üniversitesi’nde Model Havacılık Üzerine çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

KONSER ve GÖSTERİ

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı koro ve toplulukları da festivalde sanatseverlerle buluşacak. CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası “CSO Film Müzikleri Konseri” ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Koro ve Toplulukları "Gönülden Gönüllere" Şarkılarımız, Türkülerimiz, Danslarımız konseri sanatseverlerle buluşacak. CSO Ada Ankara Tarihi Salon; Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri”, Devlet Çoksesli Korosu Sanatçıları ve Hacettepe Erken Dönem Müzik Topluluğu’nun “Türk-Alman Dostluk Konseri”, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun “Türkü Dolu Kültür Yolu Konseri”, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Gelenekten Geleceğe Kadim Ezgiler Konseri”, Devlet Çok Sesli Korosu’nun “Korolar Buluşması” ile Kazakistan’ın en tanınmış çellistlerinden Bagjan Oktabr’’ı ağırlayacak. CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon; Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu Çocuk Akademisi’nin “Dansın Perileri” ve “Şirin Adımlar” temsillerinin yanısıra ‘’Sesin Derinliğine Kromatik Dokunuş’’ ile Özge Gökbulut Özdemir, ‘’Ümit Yılmaz Ensemble ‘’ piyanist ve besteci İpek Nisa Göker ile Musa Göçmen Senfoni Orkestrası’nı ağırlayacak. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda TRT Ankara Radyosu TSM Ses Sanatçısı Bahadır Özüşen sahne alacak. 

Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; Trio Capella, ‘’Passione Musica’’ resitali (Çiğdem Çilesiz Özlem Er Civelek), Musiki Muallim Mektebi Türk–Halk Müziği Korosu, ‘’Başkent Filarmoni Çok Sesli Koro’’, Selam Olsun Hamoy Türk Halk Müziği Korosu, ‘’Baba Kız Piyano ve Şan Konseri’’ (Sıla & Şakir İlyasoğulları) yer alacak. Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM) Bahçesi’nde; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Konseri, Ankara Neyhâne Kültür Sanat Evi’nde ise farklı sanatçı ve toplulukların konserleri müzikseverlerle buluşacak. Ankara Mevlevihanesi’nde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu 21-22-27-28-29 Eylül’de “Semâ Mukâbelesi” gerçekleştirecek. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda ise Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri müzikseverlerle buluşacak.

 

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Festival boyunca Başkent Millet Bahçesi’ne kurulacak Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alacak. Lisanslı çocuk oyunları ve etkinlikleri ile Karagöz Gölge Oyunu, Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler de çocuklarla buluşacak. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak. 25-26-27-28-29 Eylül tarihlerinde Ankamall AVM’de “TURSAK 20.Çocuk Filmleri Festivali” düzenlenecek. Festival kapsamında film gösterimleri, atölyeler ve birçok diğer etkinlik çocuklarımızla buluşacak. Altınköy Açık Hava Müzesi’nde festival boyunca Çocuk Etkinlik Tırı çocuklara birçok etkinlik sunacak. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde festival boyunca “Düşlerim Müzede” ve “Müze Kaşifi” etkinlikleri düzenlenecek.   Ankara Kalesi’nde Pelin Güneş’in konuk olacağı “Sandık Sepet Ankara” etkinliği çocuklarımızla olacak. Ankara Kent Konseyi’nde “Köy Çocukları ile Ressam Buluşmaları Çalıştayı” gerçekleşecek. Farklı müze ve etkinlik noktalarında çocukların becerilerini geliştirecek ve geleneksel sanatlara olan ilgilerini artıracak çeşitli etkinliklere imza atılacak.