Baha Boduroğlu son yolculuğuna uğurlandı
76 yaşında Bodrum'da hayatını kaybeden şarkıcı ve besteci Baha Boduroğlu, yakınları ve dostlarının katıldığı cenaze töreniyle defnedildi
Bir süredir tedavi gördüğü Bodrum'daki hastanede 20 Temmuz'da vefat eden Baha Boduroğlu için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Baha Boduroğlu'nun eşi Hamiyet Boduroğlu ile kızı Beste Boduroğlu, yakınları ve Erol Evgin, Semiha Yankı, Metin Özülkü, Şanar Yurdatapan, Melike Demirağ, Çelik Erişçi gibi sanat dünyasından isimler katıldı. Baha Boduroğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
"YERİ DOLMAYACAK SANATÇILARIMIZDAN"
2004 yılında vefat eden Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, çok üzgün olduğunu belirtti. Karaca, "Çok üzgünüm. Çok erken bizim için. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Gerek benim, gerek Cem'in... Tabii Cem'den önce şarkılarıyla tanıdım Baha'yı, Güzin-Baha olarak ama Cem ile de çok büyük dostluğu vardı. O kadar zarif, düşünceli ve centilmen bir insandı ki... Saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyorum. Yeri dolmayacak sanatçılarımızdan" dedi.
"EN BÜYÜK HAYALİ BESTELERİNİN SENFONİK ŞEKİLDE ÇALINMASIYDI"
Semiha Yankı, "Söylenecek çok şey var. Hepimizin hayatından Baha Boduroğlu geçti. Çocukluğumdan beri hayatımın içinde olan bir insandı. Çok önemli bir insandı. Kalbi çok iyiydi, çok iyi müzisyendi. Hepimizin babası, ağabeyi gibiydi. Hepimize hayatımız boyunca çok güzel dokunuşları vardı. Son yıllarda çok hastaydı, çok çekti. Huzurla uyusun. Allah kalanlara uzun ömür versin" ifadelerini kullandı.
"YARIM ASIRLIK DOSTUMDU"
Erol Evgin de, "Yarım asırlık dostumdu. 1972'de TRT'ye bir beste yarışması yapmıştık. Hafif Müzik Derneği'ni kurmuştuk ilk defa. Ondan bu yana. Sonra ŞAT Yapım vardı, Atilla Özdemiroğlu ve Şanar Yurdatapan'ın kurdukları, orada ben en popüler şarkılarımı yapmıştım. Baha'cığım da tonmeisterliğimizi yapardı, aranjmanlar yapardı. Çok iyi bir besteciydi. Sonra POP SAV'ı kurduk, POP SAV'ın başkanlığını yaptı bir dönem. Hep sonuna kadar ilgilendi POP SAV ile Popüler Müzik Sanatı Vakfı'yla... Çok kıymetli bir arkadaşımızdı. Besteci ve yorumcu olarak müzik dünyasına organizasyon hizmetleri vererek çok güzel işler yaptı. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun. Söyleyecek söz bulamıyorum. Çok üzüldüm" dedi.