Temiz Magazin
29 Mart 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Bülent Ersoy’un ’uçak kemeri’ davasına başlandı.

Gündem
22 Ocak 2016

THY’nin 3 Ocak 2015 tarihinde saat 21.55’te Antalya- İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemerini bağlamak istemeyen Bülent Ersoy hakkında, uçuşu 40 dakika geciktirdiği iddiasıyla yolculardan Cafer Dikici, Hasan Gencer ve Akın Özkan şikayetçi oldu. ’Huzur ve sükunu’ bozma suçundan hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ersoy’un yargılanmasına Antalya 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE GELMEDİ 

Davanın ilk duruşmasına, Bülent Ersoy sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmadı. Duruşmada, Ersoy’un avukatı Mustafa Işık ile şikayetçi yolculardan Akın Özkan’ın avukatı Osman Aydın hazır bulundu. Ersoy’un avukatı Mustafa Işık, müvekkilinin savunmasının İstanbul’daki bir mahkemede talimatla alınmasını istedi. Işık, suçlamaları kabul etmediklerini de söyledi.

KEMER BAĞLAMA ZORUNLULUĞUNU DA SORGULAMAK GEREKİR

 Dünyanın her yerinde uçakların her gün rötar yaptığını kaydeden Mustafa Işık, şöyle dedi:

"Bülent Ersoy, karın bölgesinde geçirdiği operasyon nedeniyle daha önce de emniyet kemerini bağlamadan uçuş ekibinin bilgisi dahilinde uçuş yapmıştır. Ayrıca uçaklardaki emniyet kemerini bağlama zorunluluğunu da sorgulamak gerekir. Emniyet kemerini bağladığı için uçak düşünce ya da başka bir sıkıntılı durumda hayatta kalan olmuş mudur? Olmamıştır. İlahi takdir gerçekleşmiştir."

KEMER AMELİYAT NOKTASINA DENK GELDİ 

Bülent Ersoy’un olay tarihinde görevli kabin memurlarına ameliyatını ve mazeretini anlattığını ancak, onların anlamak istemediğini iddia eden Işık, "Tek kemer, müvekkilin ameliyat yerine denk geldiği için bağlaması mümkün olmamıştır. İkinci kemer ilave edilince de bu kez dizlerine inmiş, hiçbir anlamı kalmamıştır. Ancak bu durum kabin ekibine anlatılamamıştır. Olay, bazı agresif yolcuların sataşmaları nedeniyle büyümüştür. Bu yolcuların agresifliği kabin amiri Gamzenur K. ve kabin memurları Gökçe E. ve Elif K.’nın beyanlarında açıkça bildirilmektedir" diye konuştu.

POLİSİ BÜLENT ERSOY ÇAĞIRMIŞ 

Müvekkilinin gecikme nedeniyle tüm yolculardan özür dilediğini de anlatan Mustafa Işık, savunmasını şöyle sürdürdü: 

"Uçuş ekibinin anlayışsızlığı ve olayı büyütmeleri nedeniyle Bülent Ersoy bizzat olaya polisin el koymasını istemiş, bu isteğini kabin görevlileri ve kaptana ulaştırmıştır. Bülent Ersoy’un isteği üzerine uçağa gelen polisin tuttuğu zabıt neticesinde maalesef müvekkilimiz sanık durumuna düşürülmüştür. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum."

TALİMATLA İFADE VERECEK 

Bülent Ersoy’dan şikayetçi olan yolculardan Akın Özkan’ın avukatı Osman Aydın ise müvekkilinin bu olay nedeniyle hasta babasını ziyarete geciktiğini söyledi. Avukat Aydın, "Müvekkilimin şahsi hakları saklı tutulmak kaydıyla sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Duruşma, Bülent Ersoy’un talimatla ifadesinin alınması için ertelendi.

 

 

Hürriyet Gazetesi