Hürriyet'ten Hakan Gence, Delibal'da Çağatay Ulusoy ile başrolü paylaşan Leyla Tuğutlu ile buluştu, merak edilenleri sordu.
'Delibal' aşkı anlatan bir film. Sizin sözlüğünüzde aşkın tanımı nedir?
Kimyanın tutması, tutku duymak, onu arzulamak... Çok uzun süren bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ömrü bence iki sene falan.
"O SAHNELER BİR KADIN İÇİN DAHA ZOR"
Şu meşhur sevişme sahnesine gelelim. Çağatay Ulusoy "Öpüşme sahnelerinde utandım" diye bir açıklama yaptı...
Çağatay o açıklamayı oyunculuğa başladığı zamanlarda yapmış ama nedense sanki yeniymiş gibi haber yapıldı. Takdir edersiniz ki; öpüşme, sevişme sahnelerini oynamak herhangi bir başka sahneye göre çok daha zor. Hele ki bir kadın için daha da zor. Bu filmde ben ilk kez bir sevişme sahnesinde oynadım. Senaryoyu okuduğumda "Ben bunu nasıl çekeceğim" diye düşünmüştüm. Bu çok doğal değil mi sizce de?

"BUNLARIN KONUŞULMASI BENİ RAHATSIZ ETMİYOR"
Aslında o kadar abartılacak bir sahne değil. Çekim başlamadan önce yönetmenimiz Ali Bilgin beni konuşarak rahatlatmıştı. Neyi, nasıl çekeceğini çok iyi tasarladığı için ona güvenebileceğimi biliyordum. Sahne çekilirken sette olması gereken kişilerin dışında herkes dışarıdaydı. 'O gün uzun süre gerginlikten midemin ağrıdığını hatırlıyorum' Biz oyuncuyuz ve hikâye neyi gerektiriyorsa yapmalıyız. Bu filmde tutkulu bir aşkı yansıtmaya çalışıyorduk ve bu sahneler gerekliydi.