Dünyanın medyadaki en güçlü ve ilham veren 100 kadınının içinde bu yıl Türkiye’den de 3 kadın medya patronu ve Superstar Ajda Pekkan var.
Kadına gereken önemi vermek, kadınları güçlendirmek ve yüceltmek için düzenlenen tüm dünyadaki en büyük organizasyon olan “The Hollywood Reporter’s Women in Entertaintment Power 100”, Lifetime TV sponsorluğunda bu sene 25. kez gerçekleşecek.

Her yıl medya ve eğlence endüstrisinin en güçlü, etki bırakan ve ilham veren 100 kadınının onurlandırıldığı dünyaca ünlü medya patronları, prodüktör , yapımcı ve yıldızlarının Hollywood Reporter dergisi tarafından bir araya getirildiği, kahvaltı olarak gerçekleşen bu organizasyona bu yıl ilk kez Türkiye’den de sadece 3 büyük medya patronu ve Superstar Ajda Pekkan davet edildi. Oflaz Medya ve Lifetime Turkey Kurucu Ortağı Esra Oflaz Güvenkaya, Mediasa Media Grup Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Superstar Ajda Pekkan’ın onore edilmek üzere davet edildiği tüm dünyada büyük ses getirecek olan bu organizasyon, 7 Aralık 2016 ‘da Los Angeles’ta gerçekleşecek.

Geçen yıl Universal Television başkanı Bela Bajaria, Cate Blanchett , Barbara Streisand gibi isimlerin ödül aldığı, Angelina Jolie, Halle Berry, Oprah Winfrey ,Lena Dunham, Selma Blair, Kris Jenner, Kim Kardashian gibi ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşen, bu sene açılış konuşmasını dünyaca ünlü sunucu Megan Kelly’nin yapacağı organizasyonda diğer ödülleri kimlerin alacağı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Ünlü yazar/oyuncu Tina Fey,eğlence ve tv dünyasının üst düzey yöneticilerinden Sherry Lansing ödül alacak isimler arasında yer alırken bu seneki törene katılımı kesinleşen diğer ünlüler ise Susan Sarandon, Emma Stone, Jessica Lange, Simone Biles .
Bu önemli organizasyona onore edilmek üzere davet edilen medya patronları ve Superstar Ajda Pekkan konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Ajda Pekkan
Öncelikle teşekkür ederim, eğer kadını güçlendirmek ve yüceltmek adına bir şeyler yapılıyorsa bir Türk kadını olarak, böyle bir platformda olmak beni gururlandırır, biliyorsunuz kadına dair birçok dram yaşanıyor dünyada, hassasiyetimin en derin olduğu konulardan birisi.

Esra Oflaz
Böyle bir organizasyonla onare edilmek benim için çok önemli. Öncelikle bir kız çocuğu, bugün bir anne ve kadın olarak hayatımda hayli zor, manevi desteğe ihtiyacım olduğu zamanlarım oldu. Bu yolda ilerlerken, kendime yardım edebilmek için başka kız çocuklarına yardım etmeyi öğrendim önce, özellikle eğitimlerine destek vermeyi. Birbirimizi kurtardık diyebilirim. Bugünlere gelene kadar geçirdiğim zorlu yolculuğun ve geldiğim noktanın takdir edilmesi harika bir duygu ve çok kişisel.
Arzuhan Yalçındağ
Eğlence Sektöründe trendleri belirleyen Amerika’da yine bu sektörün en köklü medya kuruluşlarından biri olan Hollywood Reporter dergisinin Türkiye’de bu "sektöre emek vermis güçlü kadınlar " listesine dahil olmak mutluluk ve heyecan verici; teşekkür ediyorum. Dergi bu listeyi oluştururken toplumda ve sektörde kadınların eğlence sektörüne katılımları ve liderliklerine dikkat çekmeyi hedeflemiş. Bizim ülkemizde sektörün %50’ye yakını kadınlardan oluşuyor. Ancak yönetim düzeyinde kadınların sayısı hala kısıtlı. Ben de bu vesileyle bu alanda gelişme kat etmemiz gerektiğine dikkat çekmek isterim. Önümüzdeki yıllarda sektörde lider kadınların sayısının artmasının yaratılan değere katkısı kuşkusuz büyük olacaktır.
Demet Sabancı
4 kişiden biri olarak bakmadım olaya...Oraya davet edilmek gurur vericiydi en başında...Şimdi düşününce heyecanlandırıyor insanı. En güçlü kadınların yanında daha bi güçlü Türk kadını olduğumu hissettim açıkçası