Temiz Magazin
18 Nisan 2026

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Gülse Birsel "Zeka ve Mizah" söyleşisiyle kırdı geçirdi!

Gündem
17 Aralık 2015

"MARKA 2015" konferansı16-17 Aralık tarihlerinde, 46 konuşmacı ile katılımcılarına geniş bir içerikle yeni trend, fikir, model ve anlayışlar sunmak üzere marka dünyasına kapılarını açtı. Konferans, muhteşem açılış töreninin ardından renkli konuşmacılarının sunumlarıyla devam etti. Gülse Birsel’in Ayşe Arman’la birlikte yaptığı söyleşi, konferansın dikkat çekici söyleşilerinden biri oldu.

Söyleşide çocukluk yıllarından bahseden Gülse Birsel, ailesinin en küçük çocuğu olduğunu anlattı. Birsel, “Ben ailenin en küçüğüyüm. Beni şımartmadılar ama ilgiyi seven bir çocuktum. Bir araştırmaya göre performans sanatlarıyla ilgilenen insanlar evin en küçük çocukları oluyormuş. En büyükler daha sorumluluk getiren işlerde ortancalar da iletişimle ilgili meslekleri seçiyormuş, hoşgeldiniz ortancalar” diyerek pazarlama ve iş dünyasının marka ekiplerine seslendi.

"MATEMATİK FORMÜLÜ YOK!"

İyi mizah için sahip olunması gereken özellikleri anlatan Gülse Birsel “Bunun bir matematik formülü yok. Her iş için olduğu gibi 2 özellik gerekiyor: bunlardan ilki iyi malzeme. Mizah için bunun yetenek olduğunu söyleyebiliriz. İkincisi ise bir işi 10 bin saat yaptıktan sonra o işin ustası olunuyor. Yani uzmanlaşmak. İyi bir gözlem yeteneğine sahip olmanız; antenlerinizin açık olması gerekir. Ben iyi gözlemci olmayı dergicilikten öğrendim” dedi.

Yarattığı dizi karakterlerinin oynadığı reklamlardan telif alıp almadığı sorulan Birsel, “Aldım ama bir sorun niye aldım?” sözleriyle tüm salonu güldürdü. Birsel, “O karakterler benim hayal dünyamdan çıktıkları için, kimi zaman reklam senaryolarını ben yazdım, kimi zaman da senaryoları revize ettim” dedi.