Temiz Magazin
29 Mart 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Oya Aydoğan gözyaşları içinde toprağa verildi!

Gündem
17 Mayıs 2016
Oya Aydoğan gözyaşları içinde toprağa verildi!

Oya Oydoğan'ın cenazesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin ardından Levent Afet Yolal Camii'ne getirildi. Ünlü sanatçının cami avlusuna getirilen tabutunun başında yakınları ve sanatçı dostları bekledi.


Bülent Ersoy, Müjde Ar, Kerem Alışık, Emrah, Nuri Alço, Gökhan Güney, Ahu Tuğba Orhan Gencebay ve Sevim Emre ile Halil Ergün'ün yanı sıra çok sayıda sanatçı ve yakının katıldığı cenaze töreninde cami avlusu hınca hınç doldu.

Anma törenine katılamayan Bülent Ersoy, cami avlusunda bol bol yakın dostu için dua okudu.

Sanatçının oğlu Gurur, camide taziyeleri kabul etti. Cenazeden iki saat önce taziye alanının olduğu alana gelen Bülent Ersoy’un üzgünlüğü yüzünden okunuyordu.

CENAZEDE İZDİHAM YAŞANDI

Tabutu karanfiller ve güllerle donatılan Oya Aydoğan'ın cenazesinde sanat dünyasından dostlarıyla sevenleri yoğun ilgi gösterirken, cami avlusunda kimi zaman izdiham oluştu. Müjde Ar “Yeri dolmaz sanatçılar birer bire gidiyor. Mükemmel bir insandı, hiç kendini düşünmezdi. Hep iyilik düşünürdü, melek gibi bir insandı” diye konuşurken, Kerem Alışık ise “Çocukluğumdan beri tanırım. İyi aile dostumuzdu. Ben gençlik yıllarına da şahit oldum. Tarif edilemez bir insandı. Acımız büyük” sözlerini kullandı.

FAHRİYE EVCEN'İN CENAZEYE KATILMASI ŞAŞIRTTI!

Oya Aydoğan'ın keşfettiği ve sanat dünyasına kazandırdığı Fahriye Evcen'in cenazeye katılması da adeta sürpriz oldu. Hayattayken Aydoğan'la görüşmeyen, hatta katıldığı programlara "Beni kimin keşfettiğini söylemeyin" diye tembihde bulunan ve bunları açıklayanın Oya Aydoğan olduğu Evcen, gazetecilere “Çok üzgün bir gün. Erken gelen bir ölüm. Şok oldum. Hiç konduramadığım, yakıştıramadığım bir ölüm. Oya abla ile bir projemiz olmamıştı ama isterdim. Duyduğumda şok oldum, hiç konduramadım” dedi.

Konuyla ilgili detaylı özel haberimizi: http://www.temizmagazin.com/ozel-haber/fahriye-evcen-oya-aydoganin-fotografini-paylasinca-tepki-aldi/4412 linkinden okuyabilirsiniz...

 

ULUS MEZARLIĞI DOLDU TAŞTI

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenin ardından Levent Afet Yolal Camii’de kılınan ikindi namazı sonrası Ulus Mezarlığı’nda defnedilen Aydoğan’ı dostları mezarlıkta da yalnız bırakmadı. Oğlu Gurur Aydoğan annesine son görevini yaparken, Bülent Ersoy da sanatçının en sevdiği çiçekler olan papatyaları toprağına koydu. Ersoy’un bitkin hali gözlerden kaçmadı. Mezarlığa gelen İbrahim Tatlıses ise arabadan inmeden duasını edip, mezarlıktan ayrıldı.