Temiz Magazin
19 Nisan 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Soner Arıca'dan yunus katliamı için video klip!

Gündem
19 Eylül 2015

SONER ARICA'DAN ÖZEL PROJE VİDEOSU "YARIN HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR"

Soner Arıca, sadece doğal ortamlarında yaşaması gereken yunuslara yapılan katliamları durdurmak, engel olmak, insanları bilinçlendirmek ve dikkatlerini çekmek amacıyla, Pınar Batum’un proje yönetmenliğini, Gökhan Özdemir’in ise kurgusunu yaptığı çok özel bir video projesi gerçekleştirdi.

Japonya-Taiji’de her yıl Eylül ayında gerçekleşen yunus katliamını ve yunus parklarının karanlık içyüzünü anlatan 2009 yapımı Oscar ödüllü "The Cove" belgeselinden görüntülerin kullanıldığı; yönetmeni Louie Psihoyos’tan özel izin alınarak hazırlanan video, müzik kanalları ve internet üzerinden yayınlanmaya başladı.

Soner Arıca’nın, ilk olarak 2010 yılında aynı adlı albümde dinlediğimiz, söz ve müziği kendisine ait olan "Yarın Her Şey Değişebilir" isimli parçasının Armageddon Türk Mix versiyonunun videosunda, The Cove’dan alınan sahneler, doğal ortamındaki yunus çekimleri ve Soner Arıca’nın görüntüleri ile yunuslarla ilgili açıklayıcı bilgiler bulunmakta.

Soner Arıca bu çok farklı ve yeni videosuyla yunusların neden sadece doğal ortamlarında yaşaması gerektiği sorusunun cevabını gözler önüne seriyor.

Her yıl Japonya’da yapılmakta olan “Yunus Katliamı” bu yıl yine kaldığı yerden devam etmekte...

Temiz Magazin ekibi olarak Soner Arıca'yı farkındalık yaratağı çalışması için kutluyor ve teşekkür ediyoruz!