Temiz Magazin
28 Mart 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Yalı Çapkını'nın çekildiği yalı nerede?

Gündem
20 Nisan 2023
Yalı Çapkını'nın çekildiği yalı nerede?

Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Çetin Tekindor, Emre Altuğ ve Gözde Kansu gibi isimleri bir araya getiren Yalı Çapkını, kuşkusuz bu sezona damga vuran yapımlardan biri oldu.

Dizi, gerek karakterleri gerekse hikayesiyle yayına girdiği ilk günden itibaren dillerden düşmüyor. Yalı Çapkını'nın fragmanları bile milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Cuma günleri de adeta televizyon ekranından ayrılmıyoruz.

Böylece de bir yandan oyuncuların özel yaşamı merak edilirken diğer yandan da giyilen kıyafetler takılan takılar da takip ediliyor.

Bunların yanında Korhan ailesinin İstanbul manzarasıyla büyüleyen yalısı da dikkat çekiyor. Yalının içine ve dışına ayrı ayrı hayran kalıyoruz.

Haliyle yalının gerçekte kime ait olduğu da merak edildi. Geçtiğimiz günlerde de Beylerbeyi'ndeki yalının Sabancı ailesine ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Bir dönem Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın ikamet ettiği Osmanlı mimarisi tarihteki adı Şevket Paşa yalısı, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli izin alınmasından sonra aslına olabildiğince sadık kalarak restore edip, yeni bir düzenleme ile tekrardan dizayn edildi.

Beylerbeyindeki bu tarihi yalı bahçesindeki peyzaj düzenlemesi ile dikkat çekici. Yalının giriş katı, üç ayrı oturma grubunun yer aldığı bölümlerden ve yaklaşık 25 kişinin yemek yiyebildiği bir yemek odasından oluşuyor. 

Salonun üst katında ise yatak ve giyinme odaları, banyolar, kahvaltı salonu bulunuyor. Öte yandan yalının üzerinde bir çatı katıda yer alıyor.

Beylerbeyi Yalısı, Sakıp Sabancı tarafından yalın, sade, şık bir çizgide dekore edilmişti.