Temiz Magazin
23 Ağustos 2026

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

Yunus Günçe: Cem Yılmaz kadar iyiyim!

Gündem
06 Mart 2018
Yunus Günçe: Cem Yılmaz kadar iyiyim!

İnternet kanalı netd.com'da yayınlanan Tanser Yılmaztürk’ün sunduğu, Mertkan Arat’ın yönettiği fenomen talkshow programı Kahve Sohbetleri’nin yeni konuğu "Eyvallahım Var" kitabıyla çok konuşulan Yunus Günçe oldu.

Kişisel manifestom dediği kitabı "Eyvallahım Var" ile ilgili konuşan Günçe, "Kitap için eleştiriden çok şaka yapıldı. Kitabı olmadığı bir şey üzerinden eleştirmeye çalıştılar. Bu bir şiir kitabı değil. Bu kitap aynı zamanda bir yemek kitabı da değil. Çünkü içinde bir tane yemek tarifi yok. Şiir kitabı değil çünkü içinde bir tane şiir yok. Bu bir düşünce kitabı. Bu şekilde gündeme gelmesinden çok tatmin olmadım. Önüne geçemediğim bir kitle var" dedi.

Yunus Günçe, kendisini eleştirenleri, yıllar önce yazdığı yazıların üstüne hiçbir kelime eklemeden cevaplayabileceğini söyledi. Günçe, "Bu da şu anlama geliyor; beni eleştirdiğini zanneden, alay eden, böyle bir sanrı içinde olan insanlardan sekiz hamle öndeyim. O şiir sandıkları yazılar benim aslında yapmak istediğim şeyi başardığımın ispatıdır. Ben yazıyı bozmuşum zaten sen benim yazdığım şeyi şiir sanıyorsun" dedi. 

Yunus Günçe, sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili de fikirlerini belirtti: "Bana gelen kötü yorumları engellemiyorum. Çünkü onların tek derdi fark edilmek. Okuduğun, sildiğin ya da engellediğin zaman okunduğunu anlıyor ve bu onlarda tuhaf bir zevk uyandırıyor."

Ekşi Sözlük sayemde arındı!

Sevilen oyuncu kendisini sıkça eleştiren Ekşi Sözlük ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı: "Ekşi Sözlük eskiden itibar edilen bir platformdu, çekinirdik. Orada bir yazının yayınlanmış olması sosyal statüydü, şimdi değil. Ekşi Sözlük de aklı başında insanlar var. Beni eleştiren kesime çok ciddi tepki var kendi içinde. Ben sanırım şunu başardım; Ekşi Sözlük'ün kendini arındırmasına belki de ilk günlerine dönmesine vesile oldum. 

Sahnede Cem Yılmaz kadar iyiyim

Tek kişilik gösterisiyle de çok konuşulan Yunus Günçe, "Cem Yılmaz çıtayı öyle yükseğe koydu ki şu an Türkiye’de stand-up yapmak zor. Ama bende sahnede Cem Yılmaz kadar iyiyim" diyerek iddialı konuştu. Günçe, "Seyirci gösterimden eğlenmeden giderlerse hatayı kendinde aramalı çünkü eğlenmemesi için eğlenmemeye çok kararlı gelmesi lazım" diyerek iddiasını sürdürdü. 

Vücudundaki dövmelerinden de bahseden oyuncu, Defne Joy anısına yaptırdığı defne yaprağı dövmesini gösterirken duygulu anlar yaşadı. Dövme yaptırdıktan sonra garip bir rahatlama hissi duyduğunu ekleyen Günçe, daha da yaptıracağını söyledi.

Survivor benim Truva Atı’m

Tanser Yılmaztürk’ün “Survivor hayatına neler kattı?” sorusuna Yunus Günçe, "Survivor beni tekrar oyuna soktu, radara soktu. Benim Truva Atı'na ihtiyacım vardı, Survivor benim için öyle oldu. Ama benim özümü bozmadı şımartmadı" dedi.

Kahve sohbetleri için sessiz sinema oynayan ve karaoke köşesinde Çelik taklidi yapan Yunus Günce, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.